Salkkuni

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Erikoistilanne: Sotkamo Silver


En tässä kirjoituksessa ota tarkemmin kantaa siihen onko Sotkamo Silver hyvä yhtiö tai sijoituskohde. Keskityn nyt vallitsevaan erikoiseen hinnoitteluun osakkeessa. Taustalla on suuri merkintäoikeusanti ja en ymmärrä hinnoittelueroa vanhojen ja uusien osakkeiden välillä.


Isossa kuvassa suhtaudun positiivisesti kaivosteollisuuteen sijoituskohteena nykyisessä markkianssa. Hopean hinta on kehittynyt suotuisasti ja näkisin trendin jatkuvan kun sijoittavat hakevat turvasatamia heiluvassa markkinassa.

Sotkamo Silver toteutti suuren merkintäoikeusannin, jolla haettiin rahoitusta hopeakaivoksen rakentamista varten. Anti oli huomattavan suuri markkina-arvoon suhteutettuna. Osakkeen kurssin ollessa n. 0,50 € tasolla, jokaisen vanhan omistajan tuli sijoittaa 0,98 € lisää, säilyttääkseen omistusosuutensa samana. Anti kuitenkin merkittiin onnistuneesti, mutta osakkeille ja merkintäoikeusilla oli kova myyntipaine ja niiden hinnat painuivat alas.

Tänään 13.7 vanhalla osakkeella käydään kauppa hintaan 0,53 € ja osakeannissa tulleella merkintäyksiköllä 1,32 €. Tämä on minusta käsittämätöntä, koska yksi yksikkö sisältää 4 uutta osaketta ja yhden option jolla saa merkitä elokuussa 2017 yhden uuden osakkeen 0,43 € hinnalla. Vanhat ja uudet osakkeet tullaan myöhemmin yhdistämään.

Ostamalla siis merkintäyksikön saat osakkeen hintaa 0,33 € ( 1,32/4) ja kaupan päälle vielä option. Optin arvo ilman aika-arvoa olettaen kurssin pysyvän ennallaan on n. 0,10 € (0,53-0,43). Uskon kuitenkin vanhan osakkeen hinnan laskevan lähemmäksituota 0,33 € kuin uusien nousevan, johtuen siitä, että uusia osakkeita on nelinkertainen määrä vanhoihin verrattuna.

En itse keksi mitään syytä tällä erolle hinnoittelussa, jos omistaa vanhoja osakkeita olisi järkevämpää ne myydä ja ostaa merkintäyksiköitä. Jos haluaa sijoittaa SOSI:in ja uskoo tarinaan, kannattaa ostaa yksiköitä osakkeiden sijaan.



Omistan itse pienen määrän Sotkamo Silverin merkintäyksiköitä. Tämä ei ole sijoitussuositus tai neuvoj ja saattaa sisältää virheitä joista en ota vastuuta.

2 kommenttia:

  1. Sosi BTU versiota ostettu pieni määrä. Tekee mieli holdailla että näkee saako ne rakennettua sitä

    VastaaPoista
  2. Itsellä pysyy ostetut toistaiseksi holdissa. En usko että suurempia ongelmia syntyy. Kaivos kuitenkin on aika pieni ja menetelmät perinteisiä. Toki aina riittyy riskiä rakentamiseen ja geologiaan ja varmasti jotain yllätyksiäkin tulee.

    VastaaPoista