Salkkuni

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Miksi taloudellinen vapaus?

Uskon saaneeni kipinän sijoittamiseen ja rahan tekemiseen jo lapsena kun luin Aku Ankkaa ja siellä Aku kamppaili ikuisten talousvaikeuksien kanssa. Oltiin velkaa vähän joka paikkaan ja kuitenkin piti raahautua margariinitehtaalle töihin, että rahat riittäisivät vuokraan. Täytyy kiittää vanhempiani siitä, että tuon lehden minulle tilasivat ja samalla tulivat synnyttäneeksi kipinän erinlaiseen elämään kuin Akulla.



En osaa kuvitella itseäni juoksemassa oravanpyörässä ja käyttäväni aikaa rahan tekemiseen muille, kun on mahdollisuus keskittyä niihin asioihin mistä nauttii. Aika harva loppupeleissä kuolinvuoteella katuu, että olisinpa tehnyt enemmän töitä tai ostanut isomman television. Enemmän taidetaan katua sitä, että ei viettänyt aikaa läheistensä kanssa tai hankkinut kokemuksia joista haaveili, mutta ei uskaltanut toteuttaa.

Oma haaveeni on saavuttaa taloudellinen vapaus. Tämä ei tarkoita, että jäisin täysin pois työelämästä tai vain makaisin kotona. Enemmänkin tarkoitus on saavuttaa tilanne, josta toimeentuloni ei ole palkkatulosta riippuvainen, vaan saan elantoni, osingoista, korkotuloista, vuokratuloista ja muista passiivisista tai lähes passiivisista tulonlähteistä. Yrittäjyys tai keikkatyöskentely on myös mahdollista, jos työ on mielekästä eikä se sido tietyyn paikkaan liian pitkäksi aikaa.

Vapauden saavuttamiseksi tarvitaan tietysti rahaa. Tarvittavan rahan määrä taas vaihtelee huomattavasti, riippuen siitä minkälaista elintasoa haluaa pitää yllä ja minkälaista tuottoa rahoilleen saa.

On lottovoitto syntyä Suomeen

Tai nykyaikainen versio: "Tarvitset lottovoiton elääksesi Suomessa." Vaikka verotus on kova, taloustilanne on mikä on ja ilmastokaan ei kaikkia houkuta. niin taloudellisen vapauden kannalta on hyvä syntyä Suomeen. Suomessa on periaatteessa maksuton koulutus ja terveydenhuolto, näiden kulut tietysti katetaan verotuksessa, mutta ne antavat useimmille hyvät lähtökohdat menestyä. Lähes kuka tahansa voi hankkia haluamansa koulutuksen ja keskittyä tekemään sitä työtä mistä on kiinnostunut tai mistän maksetaan kohtuullinen korvaus menetetystä vapaa-ajasta.

Suomalaiset tienaavat kohtuullisesti ja ovat korkeasti koulutettuja. Opiskelemalla perusasiat sijoittamisesta ja tuloista säästämällä, on mahdollista ajan kanssa saavuttaa taloudellinen vapaus. Passiiviset tulot eivät myöskään ole paikkaan sidottuja, jos saat kivan tulovirran vaikka osinkoina jolla Suomessa ei kuitenkaan vielä elä, niin Indonesiassa tai Brasiliassa tilanne onkin aivan eri.

7 kommenttia:

  1. Mikä on tavoitteesi, että saat ostettua itsesi työelämästä vapaaksi? Riittääkö 400000 euron oma pääoma? Mitä elintasoa tavoittelet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve, avasin uusimmassa postauksessa vähän tavoitteita.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Morjes, oon seuraillut salkkuasi Sharevillessä jo tovin.

    Voitko kertoa mitä lähteitä suosittelet meille, joita kiinnostaa tutustua kaivosalaan ja jotta ymmärrämme alan kehitystä ja muutoksia?
    Kellään meistä ei ole kristallipalloa ei ennen, eikä jälkeen opiskelun, mutta päivänselvästi ymmärrät hyvin missä mennään ja osaat toimia pääpiirteittäin oikein.

    Olen uusi piensijoittaja, mutta tavoitteeni ovat pääpiirteittäin samat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, itse tykkään katsoa/kuunnella haastatteluita aika paljon. Palisade Radio Youtube kanavalle tulee kohtuullisen paljon tavaraa. Hyviä henkilöitä joiden haastatteluita löytyy netistä ovat mm. Rick Rule, Eric Sprott, Doug Casey, Marin Katura, Keith Neumeyer ja Brent Cook. Alalla tärkeintä on ihmiset ja minusta kannattaa seuranta menestyneitä ja paljon kokeneempia sijoittajia.

      Hyviä sivustoja on mm. ceo.ca ja criticalinvestor.eu

      Katsomisen arvoinen sarja: https://www.youtube.com/watch?v=VjjLhPqO8bY

      Tykkäsin myös tästä kirjasta jonka saa ilmaiseksi ladattua sivulta:
      http://thedailygold.com/

      Poista
    2. Iso kiitos!
      Arvostan kovasti että haluat jakaa tietoa ja lähteitä jota olet oma-aloitteisesti hankkinut ja löytänyt.
      Toivottavasti kaupankäyntisi jatkuu vähintäänkin yhtä kannattavana kun tähänkin asti! ;)

      Poista